Bij Van Oosterhout Bikes & Sport hebben wij verschillende soorten en maten banden voor uw mountainbike. Voor een uitgebreid advies bent u altijd van harte welkom in onze showroom. De belangrijkste drie maten zijn de 26 inch, 27,5 inch en 29 inch. Hieronder vindt u meer informatie.

26 inch
Een 26 inch mountainbike is de meest gangbare wielgrootte bij mountainbikes. Het zijn soepele en wendbare fietswielen. Door de geringe massa hebben ze een zeer snelle acceleratie. Daarnaast passen deze wielen beter bij grote veerwegen. Deze kleine maat is lichter en meer wendbaar.

27,5 inch
De nieuwste trend onder fietsband maten is de 27,5 inch en is een ideale tussenmaat. Het gebruik van grote wielen bij een kleiner frame kan lastig zijn. Hierbij zijn de 27,5 inch fietsbanden uitermate geschikt en kan gezien worden als een geslaagd compromis van soepelheid en veerweg. De voordelen van grote fietswielen worden gebruikt en de geometrie klopt nog steeds. Deze maat banden zorgt ervoor dat u beter kunt sturen en dat u meer controle krijgt over uw mountainbike.

29 inch
De fietswielen van 29 inch zijn de grootste variant banden. Voor grotere personen is dit daarom meestal de beste variant. Daarnaast heeft de 29 inch nog andere voordelen. Een groter wiel rijdt namelijk gemakkelijker over obstakels heen dan een kleiner formaat, dit komt door de hoek die de banden maken met het obstakel. En doordat het oppervlakte van de band dat contact maakt met de ondergrond groter is, zorgen de banden voor meer grip. Maar daarnaast kost het meer energie om het grotere wiel op gang te krijgen en om het af te remmen.
Een fietswiel met 29 inch is optimaal voor marathonwedstrijden of bij meerdaagse tours.