Bij Van Oosterhout Bikes & Sport verkopen wij twee verschillende soorten framesoorten voor mountainbikes.

Hardtail mountainbike
Een hardtail is een ongeveerde achterbrug of achtervork van een motorfiets of fiets. De hardtail mountainbike is de meer klassieke mountainbike. Deze mountainbike voldoet voor de meeste terreinen in Nederland en is hier vaak sneller. Hardtail mountainbikes zijn van nature niet uitgerust met veringen maar tegenwoordig zijn veel hardtails uitgevoerd met een voorvering. Een ongeveerde mountainbike wordt een rigide mountainbike genoemd.

Full suspension mountainbike (Fully)
Een full suspension mountainbike wordt ook wel een fully genoemd en heeft voorvering in de vork en achtervering die werkt door de liggende achtervorken om de kogellagers te laten scharnieren. Een fully is dus een volledig geveerde mountainbike. Sommige mountainbikers vinden een full suspension mountainbike comfortabeler maar dit blijft een kwestie van smaak. Door de volledige vering van de MTB is deze fiets wel duurder dan andere mountainbikes. Daarnaast heeft deze fiets meer onderhoud nodig door alle veringen en dempers. Het is belangrijk om hier van te voren rekening mee te houden.

Welk soort frame het beste bij u past is geheel persoonlijk. Voor meer informatie en advies bent u van harte welkom in onze showroom.