Elektrische fietsen maken gebruik van een systeem om trapondersteuning aan de fietser te kunnen bieden. Bij Van Oosterhout Bikes & Sport verkopen wij elektrische fietsen met de volgende systemen:

ION technologie
De elektrische fietsen van Sparta zijn standaard voorzien van een ION systeem. Dit systeem is uitgerust met een rijprogramma met vijf verschillende standen. De vijf trapbekrachtingsniveaus zijn: Eco, Cruise, Tour, Sport en Power. Voor iedere fietser is er dus een passend niveau. Op het moment dat de fiets opnieuw ingeschakeld wordt, wordt automatisch de laatst gekozen stand weer ingeschakeld. Hierdoor hoeft u niet meer onnodig lang te zoeken naar de juiste stand.

Bosch
Een Bosch-aandrijving werkt op basis van drie sensoren die meerdere keren per seconde de kracht op de pedalen, de rotatiesnelheid en de fietssnelheid meten. Het aandrijfsysteem berekent vervolgens hoeveel ondersteuning de motor moet bieden. Op het moment dat de aandrijving op volle kracht wordt ingesteld, is de capaciteit goed voor afstanden van ongeveer 50 kilometer, op een lager niveau zijn afstanden tot 190 kilometer mogelijk

Giant
De e-bikes van Giant zijn voorzien van het RideControl-bedieningspaneel waarop u zelf de hoeveelheid ondersteuning kunt kiezen. Er zijn drie niveaus waaruit gekozen kan worden; Sport, Normaal en Economy. De krachtsensor registreert hoeveel kracht er op de pedalen uitgeoefend wordt en dit wordt verstuurd naar de Driver Unit. Deze Unit stuurt vervolgens een signaal naar het EnergyPack, zodat er een precies afgemeten hoeveelheid kracht aan de motor kan worden geleverd.

Yamaha PW

De nieuwe Yamaha PW e-bike serie is een betrouwbaar e-bike middenmotor systeem gebaseerd op het Yamaha Powered Assist System (PAS) dat sinds 1993 door Yamaha ontwikkeld wordt. Het aandrijfsysteem geeft aandrijving direct op de trapas en de fietser ervaart zo een stabiele wegligging. De batterij zit in het lage gebied van de fiets achter de zadelbuis en vormt samen met de motor het midden van de fiets, waardoor er een goede algehele balans ontstaat.

Kom langs in onze showroom
Onze medewerkers hebben al 25 jaar kennis en ervaring over elektrische fietsen. Ze kunnen u dus op elk gebied voorzien van advies over e-bikes. Daarnaast kunnen ze u vertellen hoe u uw elektrische fiets moet onderhouden of u kunt dit door onze fietsenmakers laten doen. Bij een dergelijke onderhoudsbeurt wordt uiteraard door ons vervangend vervoer voor u geregeld.